Кафедра електроенергетики
Новини 11.02.2021 р.

НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo.
Статистика споживання електроенергії в Україні за січень.

За оперативними даними НЕК "Укренерго", за підсумками першого місяця 2021 року споживання елктроенергії зросло на 5,8% порівняно з січнем 2020-го та склало 11,662 млрд кВт∙го д.
Ключовим чинником зростання споживання була типова для зимового періоду низька температура повітря, зміна якої відразу позначається на споживанні електроенергії. Зокрема, середньомісячна температура січня 2021 року становила -1,4⁰С з найнижчим показником -14⁰С, на відміну від січня 2020 року з середньомісячною температурою +0,7⁰С (найнижча лише -3⁰С).
Слід зазначити, що споживання електроенергії у січні відбувалось в умовах карантину та жорсткого локдауну, що тривав з 8 по 24 січня. Тому, порівнюючи з попереднім періодом, слід враховувати цей чинник, який міг вплинути на споживання в сторону його незначного зменшення.
Однак, спостерігаючи за динамікою споживання електроенергії різними групами споживачів, можна зазначити, що економіка країни вже пристосувалась до роботи в карантинних умовах, вийшовши на характерні графіки свого споживання.
Більше цифр та порівнянь з минулими періодами та в розрізі груп споживачів та галузей економіки читайте на сайті https://bit.ly/3qcgbLA

Автор: Admin

ВСТУП 2023: спеціальність 141 - "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"

Кафедра електроенергетики
Сумського державного університету
ЗАПРОШУЄ ВАС
на навчання

за освітньо-професійною програмою: "Електротехнічні системи електроспоживання"

Детальніше